Kerne/Choko smørepålæg

Proteinbøffer – lækre linsebøffer

Denne lækre opskrift på proteinrige linsebøffer vil passe super godt til en go klassisk burger, fyldt til pitabrødet eller som “bøffen” med sovs, kartofler og en lækker salat til.

Og selvom der ikke er nogen form for kød i, skal du ikke bekymre dig for ikke at få dækket dit proteinbehov i dette måltid. Bøffen er fyldt med ene gode, sunde og rene proteiner som din krop kun vil takke dig for (og dyrene selvfølgelig :))

12767532_10207677860135936_498954038_n

Ingredienser:

  • 150-200 g. tørrede røde linser
  • 2 løg
  • 5 dl. frosne fine ærter
  • 1 spsk. husk
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 spsk. groft mel (hvedemel kan også sagtens bruges)
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. timian
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. Citronpeper
  • En sjat plantemadlavningsfløde eller plantemælk
  • Olie til stegning

 

Linserne sættes i blød og på køl i minimum 2 timer

Løg og ærter blendes groft og blandes med de iblødsatte linser. De resterende ingredisener blandes i og røres godt. Tilsæt evt. mere væske eller mel for at få den ønskede konsistens. Men dog skal konsistensen have en lidt “våd” konsistens.

Farsen sættes på køl i 1/2 time for at chiafrøene og husk binder væsken til sig, og får farsen til at blive fast.

10656273_10207677856055834_970384930_n

Olien varmes godt op på en pande. Og farsen formes i den størrelse du ønsker bøfferne. Jeg vil anbefale ikke at lave dem for store, for at få så meget som muligt af den gode sprøge overflade.

12767220_10207677855775827_1537498165_n 11997351_10207677856455844_1830116447_n

Hvis du ikke er glad for alt olien, kan du når bøfferne er stegt, ligge dem på et rent viskestykke for at suge noget af olien væk.

Og det vigtigste; husk en smagsprøve! 

 

12166055_10207677856695850_1848842959_n

Velbekomme

Nikoline

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kerne/Choko smørepålæg