Proteinbøffer – lækre linsebøffer
Denne lækre opskrift på proteinrige linsebøffer vil passe super godt til en go klassisk burger, fyldt til pitabrødet eller som “bøffen” med sovs, kartofler og en lækker salat til.
Og selvom der ikke er nogen form for kød i, skal du ikke bekymre dig for ikke at få dækket dit proteinbehov i dette måltid. Bøffen er fyldt med ene gode, sunde og rene proteiner som din krop kun vil takke dig for (og dyrene selvfølgelig :))
Ingredienser:
- 150-200 g. tørrede røde linser
- 2 løg
- 5 dl. frosne fine ærter
- 1 spsk. husk
- 2 spsk. havregryn
- 1 spsk. groft mel (hvedemel kan også sagtens bruges)
- 1 tsk. karry
- 2 tsk. timian
- 1 spsk. chiafrø
- 1 tsk. salt
- 0,5 tsk. Citronpeper
- En sjat plantemadlavningsfløde eller plantemælk
- Olie til stegning
Linserne sættes i blød og på køl i minimum 2 timer
Løg og ærter blendes groft og blandes med de iblødsatte linser. De resterende ingredisener blandes i og røres godt. Tilsæt evt. mere væske eller mel for at få den ønskede konsistens. Men dog skal konsistensen have en lidt “våd” konsistens.
Farsen sættes på køl i 1/2 time for at chiafrøene og husk binder væsken til sig, og får farsen til at blive fast.
Olien varmes godt op på en pande. Og farsen formes i den størrelse du ønsker bøfferne. Jeg vil anbefale ikke at lave dem for store, for at få så meget som muligt af den gode sprøge overflade.
Hvis du ikke er glad for alt olien, kan du når bøfferne er stegt, ligge dem på et rent viskestykke for at suge noget af olien væk.
Og det vigtigste; husk en smagsprøve!
Velbekomme
Nikoline
Ingen kommentarer endnu