Koldthævede 5-kornsboller
Disse lækre boller ligger nu klar i fryseren, og er perfekte til madpakken, men vil også passe rigtig godt til søndagsmorgenbordet! Og så er det ekstra bonus at de er veganske 🙂
Koldthævede 5 korns boller
Ingredienser:
25 g. gær
5 dl. vand
10 kugler hakket spinat fra frost
1/2 dl. olie
1/2 pose af en 5-kornsblanding. Du kan evt blande din egen mix af de kerne du har.
1 tsk salt
200 grahamsmel
hvedemel til dejen for den ønskede konsistens
- Gæret opløses i det lunkne vand. Spinaten optøs og blandes i. Resten af ingredienserne blandes i undtaget hvedemelet.
- Hvedemelet blandes i lidt efter lidt, til du for den ønskede konsistens. Dejen skal til sidst være fast, men samtidig være klistret.
- Dejen sættes i køleskabet natten over (gerne 1 døgn)
- Dejen fordeles med en ske i bollernes ønskede størrelse og bages i 20-25 min i en 200 graders varm ovn.
- Husk at lade dem køle af inden de nydes for at få det bedste resultat (jeg ved godt det er svært at holde fingrene fra dem, men prøv 😉 )
Rigtig god fornøjelse
Nikoline <3
Ingen kommentarer endnu