Nøddepostej
Her kommer opskriften på den lækre nøddepostej jeg havde lavet til årets julefrokost som min søster og jeg nød godt af. Sammen med ristede champion og morfars hjemmesyltede rødbeder sang englene om ørene på os! Den er også dejlig at have liggende i fryseren til en akut situation, og så er det bare rart at kunne tage sådan en portion op af fryseren og varme i mikroovnen eller ovnen 🙂
Ingredienser:
- 450 g. dansk knoldselleri
- 350 g. champignon
- 2 løg
- 200 hasselnødder
- 1 dåse brune bønner
- 3 spsk. sojasauce
- 2 spsk.urtesalt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Start med at skære den jordede skræl af knoldsellerien og skær den derefter i store tern. Kog dem møre, hæld vandet fra (gem det til f.eks saucer eller grøntsagssuppe) og mos dem med en stavblender i en skål.
Blend de brune bønner, og bland med sellerien.
Blend og tilsæt hasselnødder (jeg plejer gerne at dele nødderne og blende den ene halvdel lidt finere end den anden ) finthakket løg og finthakket champignon.
Nøddefarsen smages derefter til med urtesalt, peber og sojasauce. Du skal ikke blive bekymret hvis farsen ikke er så fugtig lige med det samme. Den skal lige have lov til at væske lidt, hvilket de salte ingredienser hjælper til med. Bare rolig. Postejen bliver ganske blød og lækker – helt uden tilføjet væske.
Kom farsen i et ildfast fad. Bag nøddepostejen ved 200 grader midt i ovnen i ca. 45 min.
Velbekomme 🙂
Nikoline
Ingen kommentarer endnu